POLITIKA ZASEBNOSTI

S to politiko zasebnosti vas želimo seznaniti, za katere namene bodo osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih VESNA – zelena stranka zbira, ko (1) pristopite h kampanji #PogumZA s posredovanjem svojega prispevka – zgodbe v  pisni in ali video obliki – in elektronskega naslova za stik in / ali (2) se naročite na prejemanje vsebin, kot so e-novice, na spletni strani www.pogum-za.eu.

Pravno podlago za obdelavo vaših osebnih podatkov nam daje privolitev posameznika, skladno s točko (a) 1. odstavka 6. člena  Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov.

INFORMACIJE O UPRAVLJACU

Upravljalec podatkov je:

VESNA – zelena stranka
Ravenska vas 38
1410 Zagorje ob Savi
Slovenija


E-mail: info@vesnazelenastranka.si

Delujemo v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov: v skladu z vsakokratnim veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

NAMEN OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več spodaj navedenih primerov:

  • tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte);
  • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša vprašanja;
  • za statistične analize o uporabi naše spletne strani.

Z obiskom in uporabo te spletne stran ter naročilom na prejemanje vsebine nam dajete prostovoljno soglasje k zbiranju in uporabi osebnih podatkov v skladu z zakonodajo in s to politiko zasebnosti.

KATERE OSEBNE PODATKE OBDELUJEMO?

Piškotki: Ob obisku spletne strani www.pogum-za.eu si pridržujemo pridružuje pravico do shranjevanja informacij na uporabnikovem računalniku, tablici ali telefonu v obliki piškotka ali podobne datoteke, katere namen sta prilagoditi spletni portal željam uporabnikov in zagotavljanje do uporabnikov prijaznih spletnih storitev. Njihovo shranjevanje je pod nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. 

Obvezni piškotki: Spletna stran je zgrajena z WordPressom, ki uporablja nekatere tehnične piškotke (wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_, wordpress_sec, PH_HPXY_CHECK). Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih v naših sistemih ni mogoče izklopiti. Obvezen piškotek uporabljamo tudi za shranitev vaše odločitve glede uporabe drugih piškotkov.

Izbirni piškotki / analitika in statistika: Za vodenje analitike in statistiko obiska spletne strani ter z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje uporabljamo Google Analytics, ki uporablja piškotke (_ga, _gid, _gat, _gtag) in ki na naši strani deluje anonimno. Več o njihovih piškotkih in času njihovega obstoja lahko preberete tukaj. Piškotki shranjujejo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, vključno s številom prikazanih strani, od kod prihaja obiskovalec in številom obiskov. Če ta piškotke sprejmete, nam pomaga pri izboljšanju naše spletne strani. Piškotke Google Analyticsa lahko onemogočite neposredno na tej strani ali preko Googla. 

Če ne želite uporabljati spletnih piškotkov, lahko v nastavitvah vašega brskalnika hrambo piškotkov zavrnete oz. onemogočite. Prav tako jih lahko preprosto izbrišete  iz vaše naprave.

E-pošta: Ob prijavi na obrazec za prijavo na elektronsko pošto (“Pogumne novice”) se strinjate, da na platformi MailerLite hranimo vaš elektronski naslov za namen pošiljanja vsebinskih in marketinških vsebin. Strinjate se, da te podatke obdelujemo v namene personalizacije teh sporočil in oglaševanja na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Youtube. V primeru, da nam ne posredujete navedenih kontaktnih podatkov, vašega naročila ne bomo obdelali in ne boste mogli koristiti želene vsebine, ki jo pripravljamo. Podatke v skladu z GDPR uporabljamo šele, ko to potrdite v potrditvenem sporočilu, ki ga prejmete po izpolnitvi obrazca. Kot naročnik imate pravico do popravkov in izbrisa, pa tudi do vpogleda v podatke, ki jih hranimo. Prav tako imate pravico do ugovora ob obdelavi podatkov za namene avtomatiziranega obveščanja in profiliranja. 

Vgrajene vsebine s tujih spletnih strani: Vsebine na tej strani lahko vsebujejo vgrajeno vsebino (npr. video, slike, članke, povezane aplikacije, …). S klikom na te vsebine je tako, kot bi neposredno obiskali tujo stran. Tam lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, spremljajo vaše interakcije in vedenje, če ste s tujo stranjo povezani, imate tam račun in ste vanjo prijavljeni. Za zbiranje, uporabo in procesiranje vaših podatkov pri tujih spletnih straneh in aplikacijah, ki so na tej strani vgrajene, ne odgovarjamo.

PRAVNA PODLAGA ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke bomo obdeloval za namene, za katere je vaše soglasje podano. Ko obdelava osebnih podatkov temelji na soglasju, lahko uporabnik to soglasje kadar koli prekliče.

OBDOBJE HRAMBE

Vaše osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin, na katere ste se naročili oziroma prijavili. Če teh ne želite več prejemati, se od njih odjavite.

Iz seznama prejemnikov elektronskih sporočil se lahko odjavite s klikom na gumb »Odjava«, prav tako lahko s klikom na gumb »Sprememba nastavitev« upravljate svoje nastavitve oziroma urejate svoje podatke. Oba gumba sta objavljena v nogi vsakega sporočila, ki ga prejmete ob naročilu na vsebine na spletni strani. Več informacij o vaših pravicah je objavljenih v rubriki »Pravice uporabnikov«.

V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o naših vsebinah. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.


Po poteku roka hrambe osebne podatke izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam.

NAČIN ZAVAROVANJA PODATKOV

Pridobljene podatke bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Zagotovil bo ustrezno organizacijsko in tehnično varovanje.

Pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali ali razkrili tretjim osebam, razen tistim, ki imajo s stranko Vesna zelena stranka sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva podatkov. Pogodbeni obdelovalci, ki jim lahko posredujemo osebne podatke so ponudniki računovodskih storitev. Ti obdelujejo podatke zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovali za lastne namene

PRAVICE UPORABNIKOV

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka (na primer, če zasledite, da vaši osebni podatki niso točni), pravico do izbrisa osebnih podatkov (na primer, če ne obstaja pravna podlaga za njihovo obdelavo) in pravico do prenosljivosti (na primer, kadar želite prenesti svoje osebne podatke k drugemu upravljavcu).

Če se ne strinjate z obdelavo osebnih podatkov, ki poteka na podlagi naših legitimnih interesov, ali če ne želite, da se vaši osebni podatki uporabljajo za namene neposrednega trženja, imate pravico do ugovora, s katero zahtevate prenehanje obdelave. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter spremenite s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev« in »Odjava«.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij, lahko stopite v stik z nami po e-pošti, s pripisom »Varstvo podatkov«. Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Kadarkoli imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu za varstvo osebnih podatkov: Informacijski pooblaščenec RS, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana.

KONČNA DOLOČBA

Pridržujemo si pravico, da Politiko zasebnosti po potrebi prilagodimo dejanskim razmeram in aktualni zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Vse spremembe bodo objavljene na spletni strani.

V Ljubljani, 1. 4. 2024