Jaz sem Ana in zbrala sem #pogumZA študij v tujini

Da zares živiš, potrebuješ pogum. Stopati izven cone udobja ni enostavno, ko pa to narediš, se ti odpre nov svet in pridobiš izkušnje, ki te gradijo in izpopolnjujejo.

Leta 2014 sem se vpisala na študij v tujino, smer trajnostna kemija in tehnologija. Enkratna ideja, ki jo je Univerza v Novi Gorici izvedla z Univerzo Ca´ Foscari v Benetkah, s katero so sooblikovali študijski program za pridobitev dvojne diplome. En del magisterija, smer “okolje”, sem opravila na Univerzi v Novi Gorici, drugi del, smer “trajnostna kemija in tehnologija” pa na Univerzi Ca ´Foscari v Italiji. To ne bi bilo nič nenavadnega, če mi angleščina v gimnaziji ne bi predstavljala res velikega izziva in sem jo s težavo zaključila. O študiju v tujini zato nisem nikoli premišljevala, dokler se nisem srečala z idejo o dvojini diplomi in študiju v Benetkah. Ideja se je usidrala vame.

Drugi izziv pa je bil pomanjkljivo znanje kemije. Ampak volja je bila močnejša in študij dvojne diplome sem uspešno zaključila ter magistrsko nalogo napisala in zagovarjala v angleškem jeziku.

To je bilo zame nekaj neverjetnega in ponosna sem, da sem se vpisala na ta študij. Skozi to izkušnjo sem se naučila, da z dovolj veliko željo in vztrajnostjo ter pogumom lahko dosežemo marsikaj.

Ana, 32 let

1 Komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja