V stranki Vesna zelena stranka se zavedamo, da so podnebne spremembe eden največjih izzivov našega časa. Verjamemo, da lahko s pogumom in pravimi ukrepi prehodimo pot do trajnostne prihodnosti, ki temelji na obnovljivih virih energije.

Naš program vključuje ambiciozne cilje za zmanjšanje odvisnosti od fosilnih goriv in povečanje uporabe obnovljivih virov energije. Poudarjamo, da je potrebna izgradnja energetskega sistema, ki bo do leta 2040 temeljil skoraj v celoti na obnovljivih virih energije. S tem bomo zmanjšali izpuste toplogrednih plinov, upočasnili podnebne spremembe in spodbudili gospodarsko rast.

Naša vizija vključuje tudi povečanje investicij v javni potniški promet ter postavitev sončnih elektrarn na primerne strehe, kar bo ustvarilo milijone kakovostnih delovnih mest v ključnih sektorjih, kot so gradbeništvo, energija in transport. Verjamemo, da mora biti možnost izkoriščanja sončne energije pravica vsakega lastnika nepremičnine, ne pa privilegij bogatih.

Spodbujamo tudi projekte, kot je Erasmus+, ki omogočajo izmenjavo znanja in izkušenj na področju trajnostnega razvoja. Naša prizadevanja vključujejo tudi boj proti okoljski korupciji in dosledno spoštovanje okoljskih predpisov.

Skupaj lahko dosežemo trajnostno prihodnost, kjer bo naš planet ostal zdrav in čist za prihodnje generacije. Preberite več o naših stališčih v programu stranke Vesna.

Ni komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja