V stranki Vesna zelena stranka verjamemo, da mora kmetijstvo temeljiti na spoštovanju narave in zagotavljanju zdrave hrane za vse. Naša vizija je preprosta: kmetijstvo, ki varuje naravo, krepi lokalne skupnosti in omogoča trajnostno prihodnost.

Predstavljajte si kmetijo, kjer se prideluje hrana brez škodljivih pesticidov. Kmetijo, kjer se namesto kemikalij uporabljajo naravne metode za zaščito rastlin in izboljšanje pridelka. To ni le pravljica, temveč realnost, ki jo želimo uresničiti. Ekološko kmetovanje nam omogoča, da pridelujemo hrano, ki je zdrava za nas in prijazna do okolja.

Podpiramo lokalne kmete, ki s svojimi pridelki skrbijo za skupnost. Ko kupujemo lokalno, podpiramo kmete, zmanjšujemo transportne poti in s tem ogljični odtis. To pomeni, da lahko uživamo v sveži, sezonski hrani, ki ni prepotovala tisoče kilometrov, preden je prišla na naš krožnik.

Trajnostno kmetijstvo je tudi skrb za naravo. Ohraniti moramo biotsko raznovrstnost in zaščititi naravne habitate. Zmanjšanje uporabe pesticidov in spodbujanje ekoloških praks prispeva k temu, da so naši gozdovi, reke in polja polni življenja.

Sopredsednik stranke Vesna, Uroš, je zbral pogum za prevzem hribovske kmetije in prehod na ekološko pridelavo. Njegova zgodba je navdihujoč primer, kako lahko trajnostno kmetijstvo uspeva tudi v zahtevnih razmerah. Več o Uroševi poti in njegovih izkušnjah si lahko ogledate tukaj.

Skupaj lahko dosežemo, da bo kmetijstvo prihodnosti temeljilo na pravičnosti, trajnosti in spoštovanju narave. Preberite več o naših stališčih v programu stranke Vesna.

Ni komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja