Jaz sem Matevž in zbral sem #pogumZA dokončanje študija

Pred desetimi leti sem zapustil univerzo, saj mi je življenje na pot prineslo nove izzive in tudi nove priložnosti. Vsi so mislili, da je to to – konec moje akademske poti. Toda znotraj mene je tlela iskra, neugasljiva želja po znanju. Z leti je ta iskra vzplamtela v plamen, ki se ga ni dalo več zatreti. Tako sem zbral pogum in se vrnil na univerzo, da dokončam, kar sem začel.

Sprva sem se počutil kot tujec. Hodniki in predavalnice so bili polni mladih obrazov, ki so gledali s prikritim zanimanjem. “Prepozen je,” so mi govorili strahovi. “Preveč si star,” so šepetale negotovosti. Vendar je bilo nekaj močnejšega od strahu – to je bila moja volja za dokončanje študija.

Učenje je bilo drugačno, bolj intenzivno. Vsaka prebrana stran, vsako opravljeno delo je bilo majhna zmaga. In medtem ko sem premagoval en izpit za drugim, sem začel verjeti, da je mogoče.

Dan, ko sem prejel diplomo, ni pomenil le pridobitve akademskega naziva, temveč dokaz, da nikoli ni prepozno za uresničitev sanj. Vsem, ki se morda bojite slediti svojim pozabljenim ambicijam, bi rad podelil ta nasvet: pogum ni v tem, da ne čutimo strahu, ampak v tem, da strah premagamo. In če sem zmogel jaz, zmorete tudi vi.

Matevž, 33 let

Ni komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja